DOBRODOŠLI U POVLJANUPovljana se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u zelenoj uvali. Naseljena je još od rimskog vremena. Ovdje se Dalmacija spaja sa Kvarnerskim otocima u lijepom bistrom moru.
Povljana je vrlo pogodna za obiteljski odmor jer nudi čisto more, lijepe staze za šetnju i biciklizam te ugodne pješčane plaže posebno lijepe za djecu
.


 


Povljana ima nogometno igralište, boćalište,
odbojku na pjesku, teniske terene za dnevno i
noćno korištenje smještene na samoj obali mora....
U blizini je jezero Veliko blato sa slatkovodnom ribom
za sportski ribolov.
Na Velikom blatu je ornitološki rezervat sa osmatračnicom za promatranje ptica.
Na Povljanskoj tržnici nudi se svježe voće i povrće, ribe, maslinovo ulje, poznati paški sir i janjetina, grožđe te poznato povljansko vino "Gegić".

 


Plaža je pitoma i pješčana (pogodna za malu djecu)sa puno hladovine koju čini borova šuma protežući se oko 5 km uz more. Zbog toga je idealna za šetnju i biciklizam. Osim ove glavne velike plaže ima još niz drugih manjih plaža i uvalica. Naša plaža je dobitnik "PLAVE ZASTAVE" koja se po međunarodnim standardima dodjeljuje za ekološki čisto more, a uzorci vode svakodnevno se kontroliraju. Na udaljenosti 50 metara od plaže, na samom moru, nalazi se ljekovito blato koje pomaže pri olakšavanju reumatskih tegoba.

 

 

 
CRO
  ENG